آموزش تمیز کاری پیستولت چسب یا رنگ (مهم ترین وظیفه هر استاد کار!)

تمیز کاری پیستولت یکی از مهم‌ترین کارهایی که هر استاد کار یا هنرجو باید رعایت کند. تا وقتی ابزار سالم، کالیبره و تمیز نداشته باشید نباید انتظار یک نتیجه درست و مطلوب داشته باشید. در رنگ کاری چوب و یا رویه کوبی مهم ترین ابزار کار شما برای پاشش رنگ و چسب، پیستولت است. اگر در مجاری پیستولت کوچکترین خرابی یا کثیفی وجود داشته باشد، پاشش رنگ  و یا چسب درست انجام نخواهد شد. همچنین اگر حتی یک سوراخ کوچک از سوراخ های نازل دستگاه بسته شده باشد، هوا به درستی پخش نمی شود و رنگ و یا چسب یکنواخت بر روی کار نمی نشیند.

ابزار های دیگر رنگکاری و چسب کاری مانند قلم مو، کاردک، ظرف های رنگ و … از این امر جدا نیستند و باید آنها را تمیز و سالم نگه دارید. در این نوشته با مراحل تمیزکاری پیستولت آشنا خواهیم شد.برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در مبلینه کالا همراه باشید.

لوازم مورد نیاز برای تمیز کاری پیستولت:

تینر ۱۰.۰۰، ۱۵۰۰۰ یا ۲۰.۰۰۰ سلولوزی

شما می‌توانید تینر را از طریق آب پاش بر روی پیستولت بپاشید تا کمترین میزان مصرف تینر را داشته باشید و همچنین بتونید به‌صورت کنترل شده تینر را استفاده کنید.

قلم‌مو، مسواک کهنه و فرچه مخصوص پیستولت

پارچه تمیز

اسپری WD 400 (اگر در دسترس داشته باشید… الزامی نیست)

 

 

برای شروع بخش‌های جدا شدنی مانند خروجی باد، مخزن و سوزن را جدا کنید. ساختار قطعات پیستولت به گونه ای است که سوزن، فنر، نازل پاشش و … یا استفاده از نیروی دست به راحتی باز می شود. اگر با دست امکان باز نمودن پیستولت را ندارید، به این معنی است که مقداری رنگ و یا چسب بین درز و رزوه قرار دارد. مقداری تینر بر روی قطعات دستگاه بپاشید و اجازه دهید حدود ۵ دقیقه خیسی تینر روی پیستولت بماند تا رنگ و چسب قبلی آزاد شود. پس از این مرحله دوباره امتحان کنید که قطعات باز می شوند یا نه…

 

 

 

مخزن را فقط با آچار باز کنید. اگر مخزن را با فشار دست باز کنید، قسمت پلاستیکی آن از مهره جدا خواهد شد و مخزن دیگر کارایی نخواهد داشت. این مشکلی است که بیشتر رنگ کار ها و یا رویه کوب ها با آن مواجه هستند. برخی فکر می کنند با فشار دست می توان کاسه پیستولت را باز کرد؛ اما ناگهان کاسه از مهره جدا می شود و دیگر قابل استفاده نیست.

 

 

 

پس از باز شدن تمامی قطعات پیستوله، با اسپری نمودن تینر، پیستولت را به مایع تینر آغشته کنید و با استفاده از مسواک تمامی بخش های قطعات را تمیز کنید. با توجه به میزان خرابی پیستولت، شاید نیاز باشد این کار را چندین بار انجام دهید تا پیستولت مانند روز اولش تمیز شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

حتماً باید تمامی منافذ و سوراخ‌های پیستولت باز باشد و گرفتگی نداشته باشد. اگر با استفاده از تینر و مسواک موفق نشدید سوراخ‌های سر پیستولت را باز کنید، می‌توانید با استفاده از یک تکه سیم بسیار نازک، سوراخ‌ها را باز کنید. التبه مراقب باشید که فشار بیش از حد سیم، موجب گشاد شدن سوراخ نازل و پستانک نشود. البته اگر این قسمت را در داخل ظرف تینر به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید، با فشار باد می‌توانید سوراخ را باز کنید و دقت داشته باشید که این بخش بسیار مهم است و باید در تمیز کاری آن دقت داشت.

 

 

 

در تمیز کاری سوزن بسیار دقت داشته باشید که ضربه نخورد یا خراش بر روی سوزن ایجاد نشود. بعد از خشک شدن سوزن می‌توانید با استفاده از اسپری WD400 سوزن را چرب کنید. به هیچ عنوان از سنباده برای تمیز کاری این قسمت استفاده نکنید. زبری سنباده باعث ایجاد خط بر روی تیغه و خرابی آن خواهد شد.

 

 

همان‌طور که در تصویر می‌بینید، سوراخ‌های خروج باد به‌خوبی سرویس شده است.

 

 

 

در پایان پیستوله را مشاهده می‌کنید که به زیبایی تمیز شده است و در بررسی‌های ما پاشش خوبی انجام گرفت.

مبلینه کالا همراه با شما

ما یک خانواده ایم